solarium

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Návod: 4 kroky k dokonalej pokožke

To je skvelé! Keďže sta sa začítali do týchto riadkov, predpokladám, že sa chystáte urobiť niečo pre seba :) Myslieť na ľudí v okolí je krásna vlastnosť , no dnes si dajte pauzu a naozaj myslite len na seba. Či túžite po dokonalej pokožke na bežný deň, alebo Vás čaká svadba, ples, či stužková, verím že sa Vám informácie v tomto článku zídu a ak si ho nie len prečítate, ale sa ním budete aj riadiť, budete mať pokožku dokonalejšiu už o pár dní.
Akákoľvek túžba po krásnej pokožke musí ísť ruka v ruke so starostlivosťou o jej zdravie. Ak by sme čo i len na chvíľu podľahli nejakému módnemu trendu, alebo by sme skúšali kozmetické procedúry, ktoré „skrášľujú“ no súčasne poškodzujú zdravie, bola by to „cesta do pekiel“, rozhodne nie ku kráse. Pri ceste za krásnou pokožkou, preto budeme budovať v prvom rade jej zdravie. Prvým krokom k dokonalej pokožke je STRAVA. 3 – 5 krát denne, 7 dní v týždni, po celý život,... nečudo že nič nemá väčší vplyv na naše zdravie a fyzickú kondíciu ako práve to čo jeme. Sústreďme sa však na potraviny, ktoré sú „nabité vitamínmi krásy“: A,C,E: papája, ovsené vločky, semená (ľan, chia, tekvica, slnečnica), mrkva, červená paprika špenát a zeler. Ideálne každý deň niečo z tohto zoznamu, no ak nechcete až tak „tlačiť na pílu“ stačí aj 2xtýždenne. Druhým krokom k dokonalej pokožke je voda. Prejavy nedostatočnej konzumácie vody sú unavená pleť, bez prirodzeného jasu, miestami sa začne šúpať, stráca odtieň alebo sa sfarbuje mierne do siva, na pohľad staršia, predčasne vrásky. Ak ste napr. 60 kilogramová žena, mali by ste denne vypiť 1,9litra vody. Tretím krokom k dokonalej pokožke je získanie bronzu. Môžete si vybrať cestu klasickú (UV žiarením), alebo kozmetickú (bez UV žiarenia). Opaľovanie UV žiarením nie je vhodné pre každého, no našťastie dnes už máme aj široké možnosti získať bronz bez UV . Takéto opaľovanie nemá negatívne účinky, pretože to ani nie je opálenie, pokožka ako opálená len vyzerá , hovoríme mu aj „kozmetické opálenie“ Opaľovanie bez UV žiarenia je ideálne v prípade, keď: potrebujete bronz „na počkanie“, užívate lieky zvyšujúce citlivosť na UV žiarenie, máte menej ako 30 rokov, ste tehotná alebo dojčíte, máte fototyp1 ..... prípadne sa z akýchkoľvek iných dôvodov nemôžete opaľovať klasickým spôsobom. Štvrtým krokom k dokonalej pokožke je starostlivosť „zvonku“. Tak ako nedostatok vody zvnútra spôsobuje dlhý zoznam problémov, tak isto má negatívny účinok aj nedostatok hydratácie, prípadne aplikácia procedúr, ktoré pokožku vysušujú. Ak používate samoopaľovacie prostriedky, mali by ste pokožku hydratovať, hydratovať a hydratovať, odtieň Vám tak vydrží veľmi dlho a nebudú sa tvoriť fľaky pri jeho odchádzaní. Ak na získanie bronzu využívate slnko, alebo solárium, mali by ste pokožke dopriať 1xtýždenne aj peeling, odstránia sa tak odumreté zvyšky kože nebudú Vám vznikať „mapy“ pri šúpaní sa opálenej kože. Keďže peelingom sa pokožka vysuší, opakujte už spomínané: 3xhydratuj. Získať dokonalú nie je jednoduché, ani sa to nedá dosiahnuť cez noc, no všetko čo za niečo stojí si vyžaduje úsilie. Ak dnes nie ste so stavom svojej pokožky úplne spokojná urobte prvý krok k zmene: dajte si napr. mrkvu, alebo pohár čistej vody. Ak potrebujete na ceste k dokonalej pokožke radu, obráťte sa na nás: www.chocosole.sk. Ak sa Vám článok páčil, zdieľajte ho so svojimi priateľmi, alebo nám dajte LIKE  Majte sa krásne a starajte sa o seba, nikto si to nezaslúži viac.

starostlivosť o pokožku | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014